Нд, 09.02.2025, 03:23:10
Газета "Жовтоводські вісті" та радіо
Facebook Twitter VKontakte Blog RSS
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гости"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайта
остані коментарі


ЧТО ЗА МАРАЗМ....ХОЛОДНО ЕЩЕ...ПОГОДНЫЕ

...
УЕГГ
...
Block title
Block title
Ми у facebook
Теги
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Google
TV-agent
Благодійність
Погода


Цікаві посилання
Все о ТВ и телекоммуникациях
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ М. ЖОВТІ ВОДИ
"Ремонт и обслуживание оргтехники"
Пошук
 
Головна » 2013 » Червень » 14 » Рейд - за листом читачів
Рейд - за листом читачів
15:49:51





До редакції «ЖВ» надійшов лист від читачів Л.М.Нікітіної, О.С.Павленко, М.В.Головатої з приводу діяльності на території нашого міста невеличких кафе, «забігайлівок», як їх називають автори листа. Йдеться про графік роботи цих закладів (деякі відкриваються вже із 7-ї ранку), їх зовнішній вигляд і культуру обслуговування, продаж спиртного.Редакція газети звернулась із цим листом до міського голови Анатолія Кузьменка. 

На його розпорядження «Про обстеження об’єктів ресторанного господарства за фактами, викладеними у зверненні мешканців міста до міської газети «Жовтоводські вісті» була створена робоча група, до складу якої увійшов і представник нашої редакції.

Нещодавно був проведений рейд із обстеження таких об'єктів ресторанного господарства: закусочної «Альпа» (вул.Кропоткіна, 14/1), закусочної «Янтарь», буфету-кафе «Екстрим» (вул.Заводська, 19, р-н маг. «Привокзальний»), кафе «Гриль», закусочної «Шанс» (р-н центрального ринку).


У складі робочої групи були представники відділу економіки і споживчого ринку виконавчого комітету міськради, Жовтоводського міжрайонного управління держсанепідслужби, управління праці та соцзахисту населення, Жовтоводського відділу міліції. Кожен перевіряв свій напрямок.

Зокрема, відділ економіки і споживчого ринку виконкому звернув увагу на таке: практично в усіх закладах застаріла книга відгуків і пропозицій, в одному - вона ведеться з 1996 року; в деяких закладах не було асортиментного переліку товарів, не надано ліцензію на торгівлю алкогольними напоями; один із об’єктів взагалі не зареєстрований на території міста, відсутня вивіска з його назвою.


Найбільше зауважень було з боку санепідслужби. Ось, приміром, що зафіксовано по одному із об’єктів: «Санітарно-технічний стан приміщень закусочної незадовільний, потребує проведення генерального прибирання.


Асортиментний перелік, узгоджений із СЕС, на момент перевірки порушується. У реалізації заборонені епідемічно-небезпечні страви (яєчня, бутерброди з паштетом, майонезом, зельцем).


Готові страви, що реалізуються на момент перевірки, з вичерпаним терміном придатності, оскільки виготовлені напередодні.

Відсутні документи, що засвідчують якість виготовлених готових страв (накладні, «заборні листи» з відзначенням дати та часу виготовлення, термінів реалізації та умов зберігання).





Готові страви викладені безпосередньо на вітрині, без захисної плівки».

На жаль, більшість із вищевказаного має місце і в інших закладах, що перевірялися.

Представником управління праці та соцзахисту населення під час проведення вибіркового обстеження щодо додержання вимог законодавства України про працю фізичних осіб підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері ресторанного господарства, порушень щодо легалізації та детінізації праці найманих працівників не виявлено.

За підсумками рейду складено протокол і відповідні доручення. Незабаром відбудеться контрольна перевірка закладів ресторанного господарства міста.

Фото Віталія ЖУШМАНА.

Рубрика: Читацька пошта | Переглядів: 896 | Додав: zhvisti
Усього коментарів: 1
avatar
1 Людмила • 12:09:37, 19.06.2013
Давно пора такое было сделать
ComForm">
avatar
Copyright MyCorp © 2025