Упродовж останніх років КП «Комбінат
шкільного харчування» проводить у шкільних їдальнях дні національної кухні
країн СНД. Меню, яке узгоджено з санепідемстанцією, пропонує страви
української, білоруської, казахської кухонь.
Директор КШХ Василь Якшин повідомив
«Жовтоводським вістям», що особливою популярністю у школярів користуються борщ «Український»
із пампушками, ковбаски «Львівські», галушки картопляні з м’ясом, плов.
Велику допомогу в художньому оформленні
обідніх залів у національному стилі надають адміністрації шкіл.
Уже в 2010 році дні національних кухонь
пройшли в гімназії, СШ №№3, 6, 8, 12, НВК «Дивосвіт».
У СШ №12 день «Української кухні» був
приурочений до Шевченківських днів. Учні молодших класів у національних
костюмах виконали номери художньої самодіяльності.
Адміністрацією Комбінату шкільного харчування
прийнято рішення продовжувати традицію проведення днів національних кухонь.
Зокрема, планується провести день «Вірменської кухні». В.Якшин зазначив, що проведення днів
національних кухонь є не тільки популяризацією гарячого харчування серед учнів,
а також гарною альтернативою харчуванню «фаст-фуд», яке веде до шлунково-кишкових
захворювань.
М.Богданова.
|