Нд, 09.02.2025, 06:11:53
Газета "Жовтоводські вісті" та радіо
Facebook Twitter VKontakte Blog RSS
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гость · Група "Гости"Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайта
остані коментарі


ЧТО ЗА МАРАЗМ....ХОЛОДНО ЕЩЕ...ПОГОДНЫЕ

...
УЕГГ
...
Block title
Block title
Ми у facebook
Теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Google
TV-agent
Благодійність
Погода


Цікаві посилання
Все о ТВ и телекоммуникациях
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ М. ЖОВТІ ВОДИ
"Ремонт и обслуживание оргтехники"
Пошук
 
Головна » 2009 » Червень » 25 » ГОРТАЮЧИ ПОЖОВКЛІ СТОРІНКИ
ГОРТАЮЧИ ПОЖОВКЛІ СТОРІНКИ
20:27:56
Рубрика до 20-річчя газети «Жовтоводські вісті» розповідає, як і чим жило місто Жовті Води у 1990 році. А дізнаємося про це, гортаючи пожовклі сторінки газети, яка на той час мала назву «Робітнича трибуна».
Надворі літо – гаряча пора для сіль госппрацівників як у наші часи, так і 20 років тому. У номері 78 від 19 червня 1990 року редакція газети «Робітнича трибуна» присвятила першу сторінку вістям із радгоспу «Жовторічанський» (нині Агроцех «Жовторічанський»).
Фоторепортаж В.Лавецького та О.Гарнака «Одна з головних турбот – корми» розповідає: «Рано-вранці все довкола здригається від оглушливого гуркоту дизелів. То на широкому подвір’ї радгоспної майстерні та бригадного стану механізатори випробовують двигуни перед тим, як рушити в поле. І немає тут ні передовиків, ні відстаючих, на яку б роботу не настроювали техніку… Усе підпорядковано одній меті – виробити сільськогосподарської продукції більше, у повній мірі забезпечити попит міста у продуктах харчування». 
Автор статті В.Лавецький детально-романтично розповідає про роботу бригади досвідчених механізаторів С.Седченка та В.Олійника: «…Сергій Григорович лише на мить зупиняє агрегат і, дочекавшись, поки Віктор Іванович підрулить з причепом, з ходу ж запускає комбайн у роботу: степом попливли неповторні запахи зрошеного свіжоскошеного зела»… Читаючи ці рядки, майже відчуваєш цей аромат «зрошеного свіжоскошеного зела» - запах дитинства в селі у бабусі, ніби бачиш шершаві та мозолясті натруджені руки селян, їхні широкі посмішки на загорілих обличчях і, безумовно, згадується смак та пахощі звичайної, але завжди такої смачнючої, селянської їжі: голубців та борщичку, вареничків із вишнями та тільки-но вийнятого з печі круглого духмяного хліба…
А потім йдеш до наших магазинів, читаєш на етикетках про усілякі ароматизатори, емульгатори, підсилювачі смаку, «є»-шки та ГМО, розумієш, що їсти усе це не тільки некорисно, а й шкідливо для здоров’я! А ще кажуть «21-ше сторіччя»!.. Хіба цивілізація – це втеча від природного і справжнього?..
Людмила НОВОШЕВСЬКА.



Переглядів: 621 | Додав: redaktor
Усього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Copyright MyCorp © 2025